Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Bahçesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına Bilimsel Miras Sergisi Düzenlendi

Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde BESS-TİVAL’24 etkinlikleri kapsamında 'Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına Bilimsel Miras Sergisi' düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte İslam coğrafyasının bilimsel nesnelerin icatlarındaki önemine vurgu yapan eserler sergilendi.

Öğrencilerimiz tarafından yapılan resimler sergide sanatseverlerle buluşurken, sergiye katılanlar katı çalıştayı ve linol baskı tekniklerini de uygulama imkanı buldu.  Sergide ayrıca, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencimiz Ali Yıldızoğlu’nun yapmış olduğu eserler de gösterildi.

Etkinlikte resim tekniklerinden birisi olan linol baskıda kullanılan malzemeler tanıtılırken daha önceden hazırlanmış kalıplar kullanılarak kağıt üzerine uygulamalar gerçekleştirildi. Uygulama sonunda ortaya çıkan ürünler etkinliğe katılan kişilere hediye edildi.