Endonezya İslam Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencileri Üniversitemize Konuk Oldu

İş birliği anlaşmamız bulunan Endonezya İslam Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 3 öğretim elemanı ve 18 öğrenci Üniversitemizi ziyaret etti. Kampüs turuyla başlayan ziyaret, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer’in moderatörlüğünde Yahya Kemal Salonu'nda düzenlenen seminer ile devam etti. Seminerde, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen, "İslam ve Türk Kültürü" başlıklı sunum yaparken Endonezya İslam Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Elemanı Uluslararası Program Başkan Yardımcısı Masitoh Nur Rohma "Endonezya’da İslam" başlıklı sunum yaptı.

İslamiyet’in Türk toplumuna ve Endonez toplumuna etkisinin, iki ülkedeki kültürel ve dini motiflerin ve önemli dini şahısların ele alındığı etkinlikte öğrenciler; dinin sanata ve sosyal hayata etkisi ile toplumda kadının konumu gibi konularda sorular sordular. Seminer, Endonezya İslam Üniversitesi öğretim elemanlarının Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen’e plaket takdimi ile sona erdi.

Öğle yemeğinin ardından Endonezyalı misafirlerimiz, Dış İlişkiler Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaret programı kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, konuklarımızı Senato Salonu'nda ağırladı. 

Senato Salonu'nda gerçekleşen buluşmada Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer de hazır bulundu. 

Üniversitemizin uluslararası iş birliği çalışmalarına önem verdiğini belirten Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, "Üniversitemize ve şehrimize hoşgeldiniz. Genel Sekreter olarak görev yapmaktayım. Sizinle bir arada olduğumuz için çok memnunum." dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, "Hoş geldiniz. Sizleri burada ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Rektör Yardımcılığının yanı sıra Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanıyım. Kütüphane, öğrenci grupları ve halkla ilişkiler, Üniversitemizle ilgili olarak sorumlu olduğum alanlardır. Bu güzel buluşmaya katıldığınız için teşekkür ederim. " şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, "Hoş geldiniz. Şehrimizde ve Üniversitemizde sizleri konuk etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rektör Yardımcısı ve Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesiyim. Katılımınız için teşekkür ederim." dedi. 

Endonezya ile tarihi güçlü bağlarımızın olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, "Üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz. Tarihsel olarak yakın ilişkilerimizin olmasının yanı sıra aynı medeniyetin insanları olmamız yönüyle ülkelerimiz arasında yapılan proje bazlı iş birliği çalışmalarını ve karşılıklı ziyaretleri önemli buluyorum. Geçmişimizi bildiğimiz ve örnek aldığımız ölçüde geleceğimize şekil verebiliriz. Geleceği birlikte inşa edebiliriz. Kim olduğunuzu ve medeniyetinizin neler yaptığını unutmayın. Müslümanlar ve Müslüman devletleri, tarih boyunca önemli icatlar yapmış ve teknolojik gelişmelere öncülük etmiştir. Bilimsel çalışmalar yapan insanlara destek olarak bin yıl sonrasında bile ismi günümüz bilim dünyasında saygıyla anılan bilim insanlarının yetişmesine vesile olmuştur. İstanbul'a yapacağınız ziyarette, Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi ve Müzesinde buna yakından şahit olacaksınız. Türkiye'nin ortasında yer alan Kırıkkale, Türkiye'nin ve savunma sanayimizin kalbidir. Tarihi ve doğal güzelliklere sahip şehrimizde ve ülkemizde umarım güzel vakit geçirirsiniz. " dedi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan'ın Endonezyalı misafirlerimize hediye vererek toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

Rektörlük makamından ayrılan Endonezyalı misafirlerimiz Güzel Sanatlar Fakültemizi ziyaret ettiler. Ney ve rebap dinletisinin ardından, Türk el sanatları ve geleneksel baskı yöntemleri ile ilgili atölye çalışmasına katıldılar.